Bescherm het regenwoud met je aankoop van een verticale tuin

Met JungleScape is het onze missie om steden te vergroenen. Samen met deze missie willen we tegelijkertijd het prachtige groen welke we in regenwouden en bossen wereldwijd hebben helpen beschermen en uitbreiden. Daarom doneren wij 1% van de omzet via onze webshop aan het aanplanten en beschermen van regenwouden. Zo vergroen je met je aankoop een stukje van je tuin én een stukje van onze planeet.

Bescherming van regenwouden

Bij JungleScape houden we van onze planeet en van de jungle. Regenwouden zijn enorm belangrijk voor leven op aarde. Ze worden niet voor niets vaak de longen van onze planeet genoemd. Ze staan daarnaast bol van de biodiversiteit in zowel de flora als de fauna. Er wordt geschat dat ca. 80% van alle verschillende diersoorten in het regenwoud leeft. Dat zijn miljoenen soorten dieren die elk een belangrijke rol spelen op aarde.

Echter worden de regenwouden al jaren bedreigd. Door ontbossing voor houtkap en landbouw verdwijnen er dagelijks grote delen regenwoud. Alle groei en biodiversiteit die in miljoenen jaren zijn opgebouwd verdwijnen daar in een mum van tijd. Het beschermen van deze regenwouden is daarom van essentieel belang voor het voortbestaan van al deze dieren en planten, maar ook voor ons als mens. Zonder deze longen van de aarde zal klimaatverandering nóg sneller gaan. Daarom willen wij met JungleScape helpen deze prachtige regenwouden te beschermen.

Samenwerking met Stichting Boesbos

Stichting Boes Bos bescherming regenwouden

Om deze regenwouden te beschermen werken we samen met Stichting BoesBos. BoesBos is een ANBI organisatie met als doel onze planeet en klimaat te beschermen, dit doet BoesBos met de vier B's:

  • Bomen planten
  • Bewustwording creëren over het klimaat
  • Biodiversiteit versterken
  • Bescherming van tropisch regenwoud

BoesBos werkt uitsluitend met vrijwilligers. Daarom kan ten minste 97% van opgehaalde donaties richting duurzame projecten gaan. Met JungleScap doneren wij 1% van de omzet aan het planten van bomen en beschermen van tropisch regenwoud.

Wil je meer weten over BoesBos? Of direct een donatie doen aan Stichting BoesBos? Ga dan naar www.BoesBos.nl.

Van alle aankopen sinds 1 juli 2022 doneren wij 1% van het totaalbedrag aan Stichting BoesBos.